להילחם באוסידון

להילחם באוסידון

תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT). ב S-CBT יש 13 שלבים בהם לומדים ומתאמנים בשיטות CBT בעזרת סרטונים, טקסטים מאוירים וקטעי שמע.לבחירתכם: מסלול S-CBT או מסלול S-CBT פלוס שבו מלווה אתכם מטפלת אישית לצד השימוש ב S-CBT.

S-CBT פותחה עבור מתבגרים מגיל 14 שאובחנו עם OCD או מתמודדים עם מחשבות טורדניות (אובססיות) והתנהגות כפייתית. במשך שלושה חודשים, לומדים ומתאמנים בשיטות CBT שעוזרות לשפר טורדנות כפייתית. מפתחים מודעות, ומשנים חשיבה והרגלי התנהגות. לומדים על טורדנות כפייתית ומתאמנים בשיטות CBT שעוזרות לנהל את הטורדנות הכפייתית. מקבלים הזדמנות להתמודד ולעבוד איתנו על מה שקשה לך, וכך לשפר את איכות חייך. לבחירתכם: מסלול S-CBT או מסלול S-CBT פלוס שבו מלווה אתכם מטפלת אישית לצד השימוש ב S-CBT. המטפל/ת שמלווה אתכם בתהליך שאתם עושים עם S-CBT עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם ועוזר/ת לכם להתמודד ולהשתפר.


שאלות נפוצות


למה לבחור ב S-CBT ולא בטיפול בקליניקה?
אם הייתם נפגשים עם פסיכולוגית, הפסיכולוגית הייתה מסבירה לכם על הבעיה ומלמדת אתכם שיטות שעוזרות להרגיש יותר טוב.
את כל זה אפשר לעשות בעזרת תוכנת טיפול חכמה (S-CBT) שצוות המומחים שלנו יצר עבורכם. ללא תורי המתנה, פקקים והוצאות כספיות מכבידות. 
מחקרים רבים הראו ש S-CBT עוזרת כמו טיפול פנים אל פנים.
עם תוכנות הטיפול החכמות (S-CBT)  אתם מתאמנים בשיטות שעוזרות לנהל את המחשבות, הרגשות והתגובות ולהרגיש יותר טוב. 
היתרון שלנו הוא שאצלנו מטפלת אישית מלווה אתכם אונליין לצד השימוש בתוכנת הטיפול החכמה.
במסלול S-CBT פלוס, אתם עובדים עם התוכנית וגם מקבלים טיפול עם מטפלת אישית בזום.
למי מיועדת תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT) לעבודה עצמית? 

S-CBT פותחה עבור נערים ונערות בגילאי 14–18. התוכנית מיועדת לעבודה עצמאית של הנער/ה ומלווה בהדרכה להורים כדי לעזור להורים ללוות ולתמוך בנער/ה בתהליך הלמידה והאימון בתהליך.   

למי S-CBT לא מתאימה?

כשנערים ונערות סובלים מסימפטומים חמורים ומתמשכים שמפריעים להם לתפקד בצורה רגילה במישור החברתי, המשפחתי והלימודי, כשהם מרגישים דיכאון וסובלים מקשיי שינה וירידה בתיאבון ובמשקל, ומפסיקים לבקר בבית הספר. במצבים אלה מומלץ לפנות לטיפול פנים אל פנים.  

האם יש קשר עם מטפל/ת בזמן השימוש ב S-CBT?

כן, בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT באופן עצמאי, מטפל/ת אישי תלווה אתכם בהתכתבות. 

בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT פלוס יעמדו לרשותכם שלוש שעות טיפול עם פסיכולוג/ית שמלווה אתכם באופן אישי ב ZOOM.

אנחנו איתכם לתמוך בכם וללוות אתכם בתהליך החשוב שאתם עושים.

כמה עולה S-CBT?

המנוי ל S-CBT באופן עצמאי נמשך שלושה חודשים ועולה 702 שקלים בלבד. מטפלת אישית מלווה אתכם בהתכתבות במהלך עבודתכם עם התוכנית. 

S-CBT פלוס נמשך שלושה חודשים ועולה 2052 שקלים. במסלול S-CBT פלוס, אתם נפגשים עם מטפל/ת אישית בזום. המטפל/ת עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם והעבודה החשובה שאתם עושים בעזרת S-CBT. 

איך אני יכול/ה להיות בטוח/ה ש S-CBT מתאימה לילד/ה שלי?

לפעמים יש בעיות שלא מתאימות ל S-CBT. לפני שמתחילים, עלינו להכיר אתכם יותר כדי לקבוע אם זה הזמן המתאים לעבוד בעזרת S-CBT. התייעצו איתנו לפני שאתם נרשמים. שאלון שישלח אליכם ושיחה טלפונית שבה תשיבו על שאלות, יעזרו לכם לקבל החלטה זו.  אנחנו ממליצים לקבוע פגישת הערכה (אינטייק) שעוזרת לבחור את ה S-CBT שמתאימה לכם. 

כמה זמן צריך לעבוד עד שרואים שיפור?

S-CBT נועדה ללמד את המתבגרים איך לחשוב אחרת, להתנהג אחרת ולהרגיש אחרת, וללמד את ההורים לתמוך בהם לאורך התהליך הזה. בעוד שמשך השימוש ב S-CBT הוא שלושה חודשים, יש מי שעובד מהר יותר ויש מי שעובד לאט יותר. קצב ההתקדמות שלכם תלוי במחויבות שלכם לעבוד מדי יום ולתרגל את השיטות והכלים.

כמה זמן עלינו להקדיש ל S-CBT?

הקדישו לכל שלב 45 דקות. בנוסף, הקדישו 20  דקות לאימון יום־יומי. כשמתאמנים, משתפרים.

האם מתבגרים יכולים לעבוד עם S-CBT בלי ההורים?

מתבגרים יכולים להעדיף לעבוד באופן עצמאי. יחד עם זאת, אנו ממליצים בחום להורים להיות מעורבים, שכן המידע והשיטות שניתנים בS-CBT עוזרים הן הורים והן למתבגרים. 

איך נרשמים? 
  • פסיכולוגית קלינית שנעזרת בתוכנית בטיפול בילדים, נוער ומבוגרים

    כפסיכולוגית קלינית שמטפלת ב-CBT בהפרעות חרדה ו-OCD שמחתי מאד למצוא תוכנית טיפול אינטרנטית בשפה העברית, נגישה וברמה מקצועית גבוהה. בעבודה עם מטופלים, בעיקר בני נוער, התוכנית מסייעת לי במהלך הטיפול, מאפשרת הנגשה של הטיפול והתכנים והפחתה של רתיעה והתנגדות לטיפול. הסרטונים והקומיקסים חביבים על המטופלים הצעירים (ואף מבוגרים) ומסייעים מאד "לנרמל" את חווייתם. הרמה המקצועית גבוהה והשימוש בטכניקות אינטגרטיבי ונגיש. ניתן באמצעות התוכנית גם לשלב את ההורים. דנה פולק אורן.