אנקופרזיס

להתגבר על התלכלכות (אנקופרזיס)

להתגבר על התלכלכות (אנקופרזיס) בעזרת CBT באינטרנט לילדים והורים
  • אנקופרזיס היא התלכלכות חוזרת ונשנית של הבגדים בצואה, כאשר המצב אינו בשליטה רצונית של הילד, ונשללו, על-ידי רופא מומחה מחלות שיכולות להיות גורם לתופעה.
  • יש שני סוגים של אנקופרזיס (התלכלכות): עם עצירות ובלי עצירות- הסוג הראשון שכיח יותר והוא מתאפיין בשכיחות התרוקנות נמוכה (2-3 פעמים בשבוע), ההפרשות בדרך כלל בצורת דליפות נוזליות של צואה שרובה הגדול מתקשה במעי, והילד מתפנה בכל פעם רק מחלק קטן מהצואה. בסוג השני של אנקופרזיס אין עדות לעצירות, שכיחות ומרקם ההפרשות תקינים וההתלכלכות מתרחשת מדי פעם.
  • זוהי בעיה שכיחה למדי, שממנה סובלים אחוז עד שני אחוז מהילדים בגיל חמש.
  • ב-95% ממקרי האנקופרזיס ילדים נמנעו מעשיית צואה בגלל עצירות בהווה או בעבר שגרמה לקושי להתפנות ולכאב.
  • עצירות יכולה להתחיל על רקע פסיכולוגי למשל, בגלל פחדים, או על רקע גופני למשל, תפריט דל בסיבים.
  • ככל שהעצירות ממושכת יותר, מצטברת צואה קשה במעי הגס. צואה חדשה ורכה נוזלת סביב הצואה הקשה והמעי הולך ומתרחב. המתיחה גורמת לירידה בתפקודו של המעי. המעי מתקשה להתכווץ בגמישות כדי לסלק את הצואה ולאותת למוח שיש צורך להתפנות- הילד באמת לא מרגיש שהוא צריך להתפנות.
  • חלוקה נוספת של אנקופרזיס היא ראשוני ומשני. אנקופרזיס ראשוני היא תופעת התלכלכות שנמשכת ברצף מגיל הינקות בעוד שאנקופרזיס משני היא תופעה שבה ילד נגמל למשך חודשים ארוכים אך חזר ללכלך.

התכנית CBT באינטרנט "להתגבר על התלכלכות" של CBTEAMATHOME מבוססת על הטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שנמצא יעיל מאוד לילדים עם בעיית התלכלכות. התחילו את העבודה עם התכנית אך ורק לאחר ברור רופא גסטרואנטרולוג או רופא ילדים. במקרה של אנקופרזיס עם עצירות ודליפה יש להמשיך במעקב רפואי ולשלב פיקוח על דיאטה עשירת סיבים (מומלץ להתייעץ עם דיאטנית). התוכנית עוזרת להורים ולילדים להתגבר על אנקופרזיס. תוכנית CBT לעזרה עצמית כוללת: 7 יחידות של הדרכת הורים ושיטות CBT לילדים ולהורים המונגשות בדרך חווייתית ומשחקית, ומועברות באמצעות טקסט מאוייר, קטעי ווידאו, סרטוני אנימציה וקטעי שמע.
  • שאלונים
  • טבלאות תרגול ומעקב
  • דפי מידע
  • דפי עבודה לילדים והורים
אם ילדכם היה גמול למשך תקופה של 6 חודשים לפחות וחזר ללכלך, כדאי מאוד להתייעץ עם מטפל מומחה במקביל לתכנית. ילדים יכולים לחזור ללכלך על רקע חרדה, לידת אח או אחות או בעקבות אירוע מלחיץ או מאיים אחר ולכן יש לטפל במקביל בגורמים הללו. השאלות הבאות תעזורנה לכם להעריך האם ילדכם סובל מהתלכלכות:1. האם הוא מתפנה לעיתים רחוקות?2. האם הוא מתלונן על כאבי בטן או על כאב בזמן ההתרוקנות?3. האם הוא נוהג להתאפק או מבצע התנהגויות המעידות על כך כמו סגירת רגליים, תנועות אגן? 4. האם הצואה שלו קשה או יבשה?5. האם קיימת בריחת צואה או בריחת שתן? 6. האם הוא עושה את צרכיו במקומות לא מתמאימים במקום באסלה?7. האם הוא מתקשה לשבת על האסלה זמן מספק כדי להתפנות? 8. האם הילד משתף פעולה עם בקשתכם להתפנות בשירותים?9. האם ההתלכלכות מפריעה לתפקד המשפחה?10. האם יש לו הרגלים קבועים של ישיבה על האסלה? איך נרשמים? לקבלת מידע נוסף לגבי רישום וצעדים ראשונים באתר שלנו לחצו על הקישור: http://bit.ly/2PDLkGLיש להתחיל להיעזר בתכנית אך ורק לאחר בדיקה רפואית אצל רופא ילדים או גסטרואנטרולוג! יש לעבור פגישת הערכה שמתבצעת ביישום וידאו או בקליניקה לפני ההרשמה לתוכנית לשם ייעוץ ובדיקת התאמה לתוכנית מקוונת. ההחלטה אם לבחור בתכנית עזרה עצמית או בטיפול CBT בקליניקה צריכה להתבסס על חומרת המצוקה.יש לפנות לטיפול בקליניקה כאשר:
  • דאגנות יתר, חרדה ופחדים הם קשים ותכופים, גורמים לאובדן תיאבון, ירידה או עלייה במשקל.
  • סימפטומים של חרדה מתמשכים וחמורים באופן המפריע לתפקוד היומיומי, להשתתפות בפעילויות חברתיות או לימודיות.
  • חווים שינויים מתמשכים במצב הרוח (עצבנות או עצב), במיוחד אם הם מלווים בפגיעה באכילה או בשינה.


שאלות נפוצות


למה לבחור ב S-CBT ולא בטיפול בקליניקה?
אם הייתם נפגשים עם פסיכולוגית, הפסיכולוגית הייתה מסבירה לכם על הבעיה ומלמדת אתכם שיטות שעוזרות להרגיש יותר טוב.
את כל זה אפשר לעשות בעזרת תוכנת טיפול חכמה (S-CBT) שצוות המומחים שלנו יצר עבורכם. ללא תורי המתנה, פקקים והוצאות כספיות מכבידות. 
מחקרים רבים הראו ש  S-CBT עוזרת כמו טיפול פנים אל פנים.
עם תוכנות הטיפול החכמות (S-CBT)  אתם מתאמנים בשיטות שעוזרות לנהל את המחשבות, הרגשות והתגובות ולהרגיש יותר טוב. 
היתרון שלנו הוא שאצלנו מטפלת אישית מלווה אתכם אונליין לצד השימוש בתוכנת הטיפול החכמה. ובמסלול S-CBT פלוס, אתם עובדים עם התוכנית וגם מקבלים טיפול עם מטפלת אישית בזום.
למי מתאימה תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT) לעבודה עצמית? 

S-CBT פותחה עבור ילדים בגילאי 7–13 ולהורים. היא מיועדת לעבודה משותפת של ילדים עם הוריהם. 

למי S-CBT לא מתאימה?

כשילדים סובלים מסימפטומים חמורים שמפריעים לתפקוד היום־יומי במישור החברתי, המשפחתי והלימודי. כשילדים מרגישים דיכאון וסובלים מקשיי שינה וירידה בתיאבון ובמשקל, ומפסיקים לבקר בבית הספר.  במצבים אלה מומלץ לפנות לטיפול פנים אל פנים.  

האם יש קשר עם מטפל/ת בזמן השימוש  ב S-CBT?

כן, בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT באופן עצמאי, מטפלת אישית תלווה אתכם בהתכתבות. 

בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT פלוס יעמדו לרשותכם שלוש שעות טיפול עם פסיכולוגית שתלווה אתכם באופן אישי ב ZOOM.

אנחנו איתכם לתמוך בכם וללוות אתכם בתהליך החשוב שאתם עושים.

 

 

כמה עולה S-CBT?

מסלול S-CBT באופן עצמאי נמשך שלושה חודשים ועולה 702 שקלים בלבד. 

מסלול S-CBT פלוס נמשך שלושה חודשים ועולה 2052 שקלים. בתוכנית S-CBT פלוס, לאורך הטיפול מלווה אתכם מטפל/ת אישית במפגשי זום. המטפל/ת עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם והעבודה החשובה שאתם עושים בעזרת S-CBT. 

איך אני יכול/ה להיות בטוח/ה ש S-CBT מתאימה לילד/ה שלי ?

לפעמים יש בעיות שלא מתאימות ל S-CBT. לפני שמתחילים, עלינו להכיר אתכם יותר כדי לקבוע אם זה הזמן המתאים לעבוד בעזרת S-CBT. התייעצו איתנו לפני שאתם נרשמים. שאלון שישלח אליכם ושיחה טלפונית שבה תשיבו על שאלות, יעזרו לכם לקבל החלטה זו.  אנחנו ממליצים לקבוע פגישת הערכה (אינטייק) שעוזרת לבחור את תוכנית S-CBT שמתאימה לכם. 

האם ילדים יכולים לעבוד עם S-CBT בלי ההורים?

S-CBT נוצרה עבור ילדים מגיל שבע ועד תחילת גיל ההתבגרות. הורים וילדים עובדים יחד כצוות. להורים יש תפקיד חשוב בליווי הילדים בתוכנית, התמיכה של ההורים והמחויבות שלהם לתהליך תורמים מאוד להצלחה של הילדים ולחווית השותפות. S-CBT נותנת להורים הדרכה מידע ושיטות שעוזרות הן להורים והן לילדים. 

כמה זמן צריך לעבוד עד שרואים שיפור?

S-CBT נועדה ללמד את הילד/ה איך לחשוב אחרת, להתנהג אחרת ולהרגיש אחרת, וללמד אותך איך להיות הורה תומך לאורך התהליך הזה. בעוד שמשך התוכנית הוא שלושה חודשים, יש מי שעובד מהר יותר ויש מי שעובד לאט יותר. קצב ההתקדמות שלכם תלוי במחויבות שלכם לעבוד בתוכנית מדי יום ולתרגל את השיטות והכלים.

 

כמה זמן עלינו להקדיש לתרגול עם S-CBT?

הקדישו לכל שלב  45 דקות. בנוסף, הקדישו 20  דקות לאימון יום־יומי. כשמתאמנים, משתפרים.

איך נרשמים לתוכנית S-CBT?